Motivele pentru care merita sa locuiesti cu chirie

In unele tari occidentale ponderea celor care stau cu chirie este mult mai mare decat in Romania. Spre deosebire de locuitarii altor tari, romanii sunt dispusi sa faca sacrificii enorme pentru a avea propria locuinta si pentru a renunta de a mai locui cu chirie.

 

In tari precum Germania, Anglia sau Statele Unite ale Americii, sunt foarte multi chiriasi, chiria reprezentand un mod de viata, nu doar in randul tinerilor sau studentilor.

 

Chiria are si ea avantajele ei, pe care le prezentam si noi in cele ce urmeaza:

 

1. Daca locuiesti cu chirie esti mult mai flexibil, in sensul ca te poti muta oricand, nu esti legat de o singura locuinta (ca in cazul celor care au facut un credit pentru achizitionarea unui apartament / garsoniera / casa; acestia sunt legati pe viata de creditul contractat si de locuinta achizitionata). Daca ai un job nou, in partea opusa a orasului (sau, de ce nu, in alt oras sau alta tara), te poti muta oricand in apropierea locului de munca.

 

2. Poti economisi impartiand chiria cu alta persoana

 

Poate cel mai important si mai valoros avantaj al statului cu chirie este impartirea acesteia cu inca o persoana. Astfel, costurile sunt mult mai mici. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul in care ai propria locuinta, insa aceste cazuri sunt mult mai rare, mai ales ca tinerii care isi cumpara un apartament o fac pentru ca doresc sa-si intemeieze, curand, o familie.

 

3. Daca stai cu chirie nu duci grija lucrarilor majore de reparatii / renovare

Cand ai casa ta esti insarcinat si cu activitatile casnice, cu lucrarile de reparatii si renovare. Cand esti chirias nu ai aceasta obligatie. Atunci cand te confrunti cu o defectiune majora, pui mana pe telefon si informezi proprietarul. Cu alte cuvinte, daca vecinul de sus te inunda, daca se sparge o teava sau daca sunt necesare reparatii in bloc, nu tu va trebui sa platesti daunele, ci proprietarul.

 

4. Nu platesti taxele pe locuinta

 

O alta grija a proprietarului este plata taxelor anuale pe proprietate. Comparativ cu alte tari, in Romania aceste taxe sunt relativ mici, insa in actuala situatie economica, tendinta de majorare a impozitelor catre stat este evidenta. Ca si chirias insa, nu ai de ce sa te îngrijorezi cu privire la taxe.

 

Site-ul agentie noastre, www.triadymar.ro, iti sta la dispozitie cu oferte de inchirieri garsoniere in Drumul Taberei, Crangasi si Militari.

Comentariile sunt închise.