O majorare a plafonului de garantare pentru programul Prima Casa a fost obtinuta de BCR
Prima Casa BCR

Recent BCR a obtinut prima majorare a plafonului de garantare pentru programul Prima Casa , cu 252 de milioane de lei.


Seful Departamentului Credite Garantate din cadrul BCR, a declarat ca BCR preconizeaza sa utilizeze integral plafonul alocat in prima jumatate a anului, astfel in cat la sfarsitul verii BCR sa poata solicita o alocare suplimentara de plafon.


BCR a redus costul creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, prin reducerea marjei de dobanda pentru clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul la BCR la 2% dobanda , ajungand la 5.52% (DAE 5.68%). BCR a redus dobanda şi pentru clientii care opteaza pentru un credit ipotecar Casa Mea , acestia beneficiind de o rata de dobanda fixa pe o perioadă de 3 ani incepand de la 5.25% (DAE 5.55%).


Pana in prezent, BCR a acordat circa 32.000 de credite Prima Casa, in valoare de peste 5.500 milioane lei.


Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa oferit de BCR si-a pastrat atractivitatea in special pentru tineri, care au putut sa beneficieze de un avans scazut şi condiţii foarte avantajoase de costuri.


Exemplu de calcul:

DAE = 5,68% pentru un credit in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda variabila: 5,52% (ROBOR 3M + 2%); taxa de evaluare: 300 lei inclusiv TVA; rata lunara: 910 lei; valoare totală platibila: 328.069 lei.


Acest exemplul de calcul este orientativ si este valabil la data de 14 Februarie 2014 pentru clienţii care isi primesc salariul in cont la BCR


Agentia imobiliara Tri Adymar , este partener BCR in programul Prima Casa si ii consiliaza pe cei ce doresc sa achizitioneze o locuinta prin acest program,in cartierele Militari, Crangasi, Drumul Taberei si zonele aferente din judetul Ilfov.


Comentariile sunt închise.