Programul Prima Casa 2014

La data de 13 ianuarie 2014 a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern ce vizeaza aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casa 2014. Cei care doresc sa ia un credit au la dispozitie un plafon de garantii in valoare de 1,2 miliarde de lei la care se adauga banii ramasi nealocati si cei neutilizati in anul 2013, adica 740 de milioane de lei.


La noua editie a programului pot participa atat bancile, cat si alte institutii care isi desfasoara activitatea in baza normelor BNR. Cele 16 banci inscrise momentan in programul Prima Casa sunt urmatoarele: Banca Comerciala Romana / BRD Groupe Societe Generale / CEC Bank / Banca Transilvania / UniCredit Tiriac / Raiffeisen Bank / Credit Agricole / Leumi Bank / Alpha Bank / Millennium / Intesa Sanpaolo Bank / Bancpost / Piraeus Bank / Banca Romaneasca / OTP Bank / Romanian International Bank. Ca si in anul 2013, si in 2014 programul Prima Casa se desfasoara doar in lei. Aceasta dupa ce in Monitorul Oficial din august 2013 a fost publicata HG nr. 565/2013 care prevede ca "garantiile se vor acorda si se vor plati numai in moneda nationala".


In anul 2013 mai mult de 25.000 de romani au luat credite Prima Casa, fiind finalizate aproximativ 100 de dosare pe zi. In preferentile romanilor s-au aflat apartamentele cu 2 camere.

Agentia imobiliara Tri Adymar Imobiliare va ofera servicii de consultanta in intocmirea dosarului pentru obtinerea unui credit prin Prima Casa, precum si oferte imobiliare avantajoase. Detalii suplimentare gasiti pe www.triadymar.ro.

Comentariile sunt închise.