Programul Prima Casa in 2013

Guvernul Ponta intentioneaza sa modifice, in intervalul 2013-2016, programul „Prima Casa“ in „Noua Casa“, un proiect destinat achizitionarii doar de locuinte noi prin intermediul creditelor bancare garantate de stat. Acest lucru a condus la cresterea numarului de apartamente vechi scoase la vanzare in Bucuresti, la inceputul acestui an. De asemenea, preturile apartamentelor vechi a scazut in capitala, acest fapt datorandu-se tot initiativei de schimbarea a programului Prima Casa cu Noua Casa. Guvernul nu a dat mai multe detalii asupra schimbarii programului Prima Casa in "Noua Casa" si nici nu a indicat o data estimativa cand se are in vedere adoptarea modificarii.

In programul Cabinetului Ponta II pentru perioada 2013-2016, Executivul anunta intentia de a schimba algoritmii programului Prima Casa, astfel incat sistemul actual sa fie inlocuit cu proiectul Noua Casa ce va putea fi accesat numai pentru cumpararea de noi locuinte, un proiect propus anterior si de Cabinetul Boc.

Programul Prima Casa a fost introdus in anul 2009, fiind un motor ce a sustinut piata apartamentelor vechi. In anul 2013, Prima Casa  a intrat cu un plafon total al garantiilor ce pot fi acordate de stat de aproximativ 385 milioane euro, respectiv 200 milioane euro fonduri noi si 190 milioane euro plafon reportat din 2012.

Cei interesati de achizitionarea unei locuinte prin intermediul programului Prima Casa in acest an trebuie sa se informeze la bancile inscrise in program in vederea obtinerii detaliilor necesare sau pot apela la agentiile imobiliare partenere ale bancilor creditoare pentru facilitarea obtinerii de informatii detaliate si pertinente.

Agentia imobiliara Tri Adymar vine in sprijinul dumneavoastra de a va familiariza cu creditele ipotecare din Romania si totodata va sfatuieste asupra ofertei existente pe piata bancara.

Comentariile sunt închise.