Rezistenta cladirilor: punct de reper la achizitionarea unui apartament sau a unei case

Atunci cand ne pregatim sa achizitionam un apartament sau o casa, in momentul analizei de oferte imobiliare trebuie sa luam in considerare si vechimea cladirii sau riscul seismic.

Cand pornim intr-o cautare imobiliara, putem alege din start un cartier nou sau relative recent. In Bucuresti au existat stiluri diferite de constructie in functie de perioada, si cartiere intregi de blocuri au fost construite intr-un an sau doi in perioada comunista. De aceea, la o simpla plimbare se observa ca exista zone intregi de blocuri cu 4 etaje din 79 sau blocuri cu 8 etaje construite dupa acelasi model in perioada 86-89.

In general, anul de constructie a imobilului este trecuta la rubricile importante ale oricarui anunt imobiliar. Daca vreti sa achizitionati un apartament intr-un bloc vechi verificati acest an si interesati-va daca este trecut sau nu pe lista de cladiri cu risc seismic. Un grup particular de blocuri sunt cele care au beneficiat recent sau urmeaza sa beneficieze de reabilitare a instalatiilor si reabilitare termica.

In ceea ce priveste blocurile noi si cartierele rezidentiale, constructorii acestora sunt obligati sa respecte legislatia actula din domeniul constructiilor si inclusiv normele de siguranta  seismica. Acestea sunt la ora actuala extrem de severe si de bine puse la punct. Cu toate acestea, este bine sa incercati sa aflati mai multe despre constructor si daca a respectat intr-adevar aceste norme.

Inainte de a investi intr-o locuinta ganditi-va si care poate fi durata ei de viata avand in vedere anul constructiei si modul de constructie si structura de rezistenta. Doar asa va puteti da seama daca investitia renteaza cu adevarat.

Comentariile sunt închise.