Orasele cu cele mai ieftine apartamente

Preturile apartamentelor au inregistrat o crestere nationala in ultimii ani, insa unele orase intra in topul celor mai ieftine apartamente din tara.

Pe segmentul garsonierelor, Constanta este orasul in care s-a inregistrat cea mai mare scadere de pret in ultimul an (perioada ianuarie 2012/ianuarie 2013). Scaderea de pret a atins un procent de 14,3%. Pretul garsonierelor a scazut si in Bucuresti, mai ales daca ne raportam la garsonierele situate in blocurile vechi. Scaderea de pret inregistreaza un procent de 5,2%. Al treilea oras in top este Cluj-Napoca, unde pretul garsonierelor a inregistrat o scadere de 2,2%. Timisoara este ultimul oras inscris in clasamentul celor mai ieftine apartamente din tara, inregistrand, pe segmentul garsonierelor, o scadere de 0,9%. Lasand la o parte topul oraselor cu cele mai ieftine apartamente, ne indreptam atentia si catre cel mai scump oras pe acest segment, si anume Brasovul, singurul din tara unde apartamentele cu o camere s-au scumpit in ultimul an (o marja de 3,1%).

Apartament-2-camere-Militari-Iuliu-Maniu1-90-1343223140

Pe segmentul locuintelor cu doua camere tot Constanta se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai ieftine apartamente. Scaderea de pret in ultimele 12 luni este de 7,3%. Orasul Constanta este urmat in top de Timisoara, unde un apartament cu 2 camere costa cu 6,7% mai putin fata de anul trecut. Locul 3 este ocupat de Bucuresti, unde un apartament cu 2 camere costa mai putin cu 6,3% decat nivelul consemnat in urma cu 12 luni. Brasovul ocupa locul 4 in clasament cu privire la apartamentele cu 2 camere, inregistrandu-se o scadere de pret de 4%. Cluj-Napoca este orasul cu cele mai mici ieftiniri pe segmentul unitatilor locative cu 2 camere.

In cazul apartamentelor cu 3 camere, Bucurestiul ocupa primul loc in clasamentul scaderilor de preturi, inregistrandu-se, comparativ cu ultimele 12 luni, o scadere de 5,1%. Capitala este urmata de orasul Timisoara, unde declinul la nivel de pret pentru apartamentele cu 3 camere este de 4,7%. Locul 3 este ocupat de Constanta, oras ce a inregistrat o scadere de 3,9%. Brasovul este inca o data orasul in care proprietarii renunta usor la pretul stabilit, scaderea in acest oras pe segmentul apartamentelor cu 3 camere fiind de 1,3%.

Asadar, Cluj, Bucuresti si Timisoara se inscriu in randul oraselor cu cele mai ieftine apartamente din tara, cu scaderi semnificative fata de ultimele 12 luni.

Comentariile sunt închise.